dinsdag 7 december 2010

Mestreech

Maar 1 film gezien? What happened? Een heerlijk weekend weg met lief naar het zuiden des lands. Af en toe moeten we er even uit, weg van alle stress en heerlijk genieten. Dit keer was dat dus in het mooie Maastricht. We hebben heerlijk genoten, gegeten en gewandeld. Echt de moeite waard. Bovendien wordt het dan weer extra duidelijk hoe ik het heb getroffen met mijn lief en hoe gelukkig we samen zijn. Ok, klef genoeg.
Zondagavond was het dan ook nog eens pakjesavond, dus in een ruk door van Maastricht richting Zuilen, voor ons Sinterklaasspel. De buit was zeker niet onaardig! 5 films (waarvan ik er 1 al bleek te hebben, die gaat richting zwager), een minigourmetset, vvv-bon (waarvan ik al een cadeautje voor lief heb gekocht), beenwarmers en ook lief had aardig wat verzameld. Maar toch weer lekker ouderwetse surprises volgend jaar.
1 film, dat was uiteraard de special. De laatste van het jaar. Volgende week draait Schemer, die ik al zag tijdens de premiere op het NFF en daarna is het vakantie. Maar een waardige afsluiter van het jaar was het wel.
The American: Jack (George Clooney) is een huurmoordenaar, die voor zijn laatste klus afreist naar Italie. De film is geregisseerd door Anton Corbijn en onze eigen Tekla Reuten speelt een van de hoofdrollen. Het verhaal is niet zozeer geweldig, het gaat om de beelden. Elk shot, elk camerastandpunt, daar is over nagedacht. Het klopt gewoon. En dan te bedenken dat Control, de eerste film van Corbijn, nog beter schijnt te zijn. Binnenkort maar eens kijken dan. 7.5