maandag 3 mei 2010

Wie is hier nou gek?

Afleiding! Ik heb afleiding nodig! Ik heb het de eerste dagen van mijn dieet (en eigenlijk nog steeds wel een beetje) nogal moeilijk gehad, maar daarover later meer. Maar alle afleiding is dus welkom en zeker mijn favoriete afleiding: filmpie kijkeeee! Eindelijk vertoont Gorinchem ook Shutter Island. De film heeft al vrij goed gelopen en blijkbaar was er nu pas een kopie beschikbaar voor ons kleine vestingstadje. Van mijn collega hoorde ik goede verhalen, dus ik stond vooraan.


Shutter Island is de 'nieuwe' Martin Scorsese, bekend van Taxi Driver, Goodfellas, Casino, Gangs of New York, The Departed en ga zo maar door. En tevens de 'nieuwe' Leonardo DiCaprio, die we allemaal wel kennen. Je weet wel, die van dat zinkende schip. Shutter Island speelt zich af in 1954. De U.S. Marshalls Chuck Aule en Teddy Daniels gaan op zoek naar een moordenares die ontsnapt is uit T.B.S.-kliniek 'Ashecliffe Hospital' voor langgestraften op Shutter Island, een eiland voor de kust van Massachusetts. Omdat het onmogelijk is het eiland te verlaten zonder boot, gaat men ervan uit dat ze zich nog daar moet bevinden. Daniels wordt naar zijn idee door de artsen en medewerkers op het eiland danig tegengewerkt. Na een plotselinge orkaan, waardoor alle contact met het vasteland wegvalt en diverse patienten ontsnappen, wordt dat wat een simpele wegmissing leek, steeds ingewikkelder.

Shutter Island is wat ze noemen een Mindfucker. Bij aanvang van de film lijkt het verhaal duidelijk, maar gaandeweg de film vordert, wordt het voor de kijker steeds onduidelijker wat de relatie tussen patient en arts nu precies is. Er wordt prima geacteerd in de film, die wel van de kijker vraagt tijdens de hele film goed op te letten. De film heeft z'n spannende stukken en ook goede schikmomenten. Door het kleurgebruik en uiteraard het weer, wordt de sfeer ook lekker duister. Maar vooral het verhaal zelf is een leuke puzzel. Een goede en zeer aangename afleiding. 8/10

1 opmerking:

  1. Ik hou wel van die mindfucker films. Wie weet ga ik hem ooit nog kijken.
    Lukt het een beetje met de shakes?
    Kom je ook even kijken op mijn blog, heb een award voor je ^_^ !

    BeantwoordenVerwijderen