dinsdag 23 maart 2010

Kleine meisjes...

Ik hou van Engelse films. Ze zijn niet gelikt en lekker hard en rauw. Hierdoor komen ze een stuk realistischer over dan de gemiddelde Hollywoudfilm. De sletten en hoeren vliegen je bovendien om de oren, zoals ook in deze film.

Fish Tank gaat over de (ontspoorde) tiener Mia. Ze wordt van school gestuurd, woont in een galerijflat in Essex met haar moeder die constant lijkt te feesten en het liefst haar dochters in rook ziet opgaan, en haar 11-jarige zusje dat weinig onderdoet voor haarzelf en al regelmatig alcohol en sigaretten nuttigt. Mia heeft een muur om zich heen gebouwd en een enorme agressie in zich. Gecombineerd met een zeer kort lontje, gaat dit natuurlijk vaak fout. Het leven van de dames verandert echter wanneer Conner, de nieuwe vriend van de moeder van Mia, zijn intrede doet. Hij lijkt in eerste instantie een goede invloed te hebben op het gezin.


Fish Tank is zeker een rauwe film. De film speelt zich af in het heden, de kijker komt niets te weten over het verleden van het gezin en een eventuele vader van de meisjes. Het leven van Mia wordt getoond zoals het is, eigenlijk gewoon zwaar klote. Het personage van Mia wordt mooi in beeld gebracht en sterk vertolkt door Katie Jarvis, die overigens de premiere van de film moest missen, omdat ze zwanger was van haar eerste kind en werd ontdekt door Andrea Arnold (regie) terwijl zij stond te ruzieen op het station met haar vriend. Mia doet zich erg stoer voor met drank en seks, maar is tegelijkertijd nog een kind dat het leuk vindt om te spelen met de make-up van haar moeder. Kanttekening wat mij betreft bij de film is de redelijke voorspelbaarheid van het verhaal. Vrijwel geheel goedgemaakt door de manier waarop het verhaal wordt gebracht. 7.5/10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten